Állj pályára!

Sajtómeghívó a pályaválasztási kiállítás dunaújvárosi megnyitó ünnepségére

 

A Fejér Megyei Kormányhivatal idén is megrendezi a Pályaválasztási kiállítás programsorozatát. A dunaújvárosi esemény ünnepélyes megnyitója november 5-én, kedden, 9 órakor kezdődik a Dunaújvárosi Egyetemen (Dunaújváros, Táncsics Mihály u. 1/a).

Az eseményre a Szerkesztőség meghívjuk.

Kérjük, tájékoztassák a közvéleményt a megnyitó ünnepségről, a rendezvényről.

 

Számítunk megtisztelő részvételükre!

 

Előzetes információk az eseménysorozatról

 

A kiállítások célja, hogy megszólítsák a pálya- és szakmaválasztás előtt álló, továbbá a pályát módosító fiatalokat, gyakorlatorientált tanácsokkal lássák el őket, és irányt mutassanak életük egyik legfontosabb döntéséhez, bemutatva a térség munkaerő-piaci igényeit.

Az érdeklődők a kiállításokon átfogó ismereteket szerezhetnek az egyes szakmákról, a megyében működő szakközép- és szakiskolákról, a felsőfokú oktatási intézményekről, az iskolai rendszerű és iskolarendszeren kívüli továbbtanulási lehetőségekről, valamint a hazai képzési és általános munkavállalási lehetőségekről.

A képző intézmények mellett a gyakorlati képzést biztosító munkáltatók is részt vesznek az eseményen. Céljuk, hogy tájékoztatást adjanak a hazai és az uniós képzési, általános munkavállalási lehetőségekről. Emellett a résztvevők információt kaphatnak a Fejér Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya, illetve a járási hivatalok humán szolgáltatásairól, támogatási és ellátási lehetőségeiről, de a központi felnőttképzési programokról, a gyakorlati szakképzés lehetőségeiről, feltételeiről is tájékozódhatnak

A dunaújvárosi kiállítás ünnepélyes megnyitóját november 5-én, kedden 9 órai kezdettel rendezik. A látogatók több mint 30 pavilonban találkozhatnak a képző intézmények és a térség jelentős foglalkoztatóinak képviselőivel. Az egész napos kulturális programokkal színesített rendezvényen megmutatják tehetségüket a Dunaújvárosban és környékén élő középiskolás diákok.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

(Fejér Megyei Kormányhivatal)