Tisztelt Szülők és Kismamák!
Hivatkozva a koronavírus-járvány második hullámának felfutó, aktív szakaszára, az alapellátás keretében működő területi védőnők vonatkozásában Dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos az alábbi intézkedéseket rendeli el:
A családok és a területi védőnő egészségének védelmében törekedni kell a védőnő-gondozott találkozások számának minimalizálására.
A távkonzultáció lehetőségét kell felajánlani.
A védőnői tanácsadások meg lesznek tartva, de a védőnői szűrővizsgálatok telefonos kikérdezés útján lesznek elvégezve, a testsúly és testhossz mérésekben kérjük szükség esetén a szülők segítségét.
A személyes találkozást feltétlenül igénylő esetekben az ellátás , lehetőség szerint a védőnői tanácsadóban történjen és csak a nagyon indokolt esetben végezzen a védőnő családlátogatást.
A védőnői tanácsadáson való részvétel (várandós és csecsemő), ahogy eddig is előjegyzés alapján, egyeztetett időpontban történik. A védőnői tanácsadáson csak egészséges, tünetmentes személy vehet részt.
Először jelentkező várandós kismama telefonon kérjen időpontot.
A tanácsadóban és a váróteremben egyszerre egy időben csak 1 fő tartózkodhat.
Személyes találkozás során a tanácsadáson a védőnő maszkot, gumikesztyűt és köpenyt viseljen.
A gondozott személy/szülő valamint a 6 éves és annál idősebb gyermek is viseljen maszkot.
A kötelező védőoltások beadása, ahogy eddig is, előre egyeztetett időpontban történnek.
Kérjük a megadott időpontok PONTOS betartását, hogy az előírásoknak meg tudjunk felelni.
Ezek az intézkedések az Önök és gyermekeik egészsége védelmében történnek.
A kiadmányozási jog gyakorlása a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetőjének a kiadmányozásról szóló 13/2020 (IV.5) utasítása és az ehhez tartozó , a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal hivatalvezetőjének 2/2020 (IV.15) a kiadmányozásról szóló szabályzata alapján történt.
Vigyázzunk magunkra és egymásra!!
Védőnők