„Szabadbattyán-Balatonfüred vonalszakasz villamos üzem kiépítése, állomások részleges akadálymentesítése, felsővezetéképítési, vasútépítési és kiegészítő építési munkáinak tervezése és kivitelezése” – IDEIGLENES FORGALOMBA HELYEZÉS

Az ÉB 2018 Konzorcium a MÁV Zrt. által kiadott vágányzári rendeletnek megfelelően elvégezte és 2020.04.30-ra készre jelentette a Csittényhegyi alagút és Balatonfűzfő állomás (részleges) átépítésének kivitelezési munkáit.

Balatonfűzfő állomáson elkészült az új vágányhálózat, térvilágítás, az akadálymentesített sk+55 magasperon és az egyik esőbeálló falszerkezete. A munkálatok azonban folytatódnak 2020. szeptember végén, amikor egy teljes kizárásos vágányzárban kerülnek elvégzésre, befejezésre.

A fentiek alapján a menetrend szerinti vasúti közlekedés 2020. május 1. napjától ÚJRAINDUL a vonalszakaszon azzal, hogy 2020. május 4. és 2020. június 19. között a napi első és utolsó vonatok továbbra is kizárásra kerülnek, ezért ebben a két esetben továbbra is VONATPÓTLÓ BUSZOKAT kell igénybe vennie az utazóközönségnek.

A nyári főszezoni időszakban a vonatközlekedés zavartalan lesz. 

Szabadbattyán-Balatonfüred szakaszon több állomási-és nyíltvonali szakaszon már elkészültek az oszlopállítási és vezetékszerelési munkák, azonban felhíjuk a figyelmet, hogy az elkészült felsővezetéki berendezések (munkavezeték) MEGÉRINTÉSE TILOS ÉS BALESETVESZÉLYES!