2020.03.14.

Tisztelt Szabadbattyániak!

A kihirdetett veszélyhelyzettel, a koronavírus terjedésével kapcsolatban szeretném tájékoztatni Önöket.

Ma délután rendkívüli testületi ülés keretében mértük fel településünk jelenlegi helyzetét, melyben segítségünkre volt Dr. Várkonyi Mária, melyet ezúton is köszönök.

Mivel a körülmények bármely pillanatban változhatnak, kérem, kísérjék figyelemmel a közleményeinket. Ebben a pillanatban az alábbiakról tudok beszámolni.

Oktatás:

2020. március 16-tól, hétfőtől az oktatás tantermen kívüli, digitális munkarend keretében valósul meg a Batthyány Lajos Általános Iskolában is.

Kérem a tisztelt szülőket, hogy legyenek türelemmel, amint pontos információval rendelkeznek az iskola munkatársai, azonnal közzé teszik az iskola honlapján, facebook-felületén.

http://iskola-battyan.hu/
https://hu-hu.facebook.com/iskolabattyan/

Óvodai ellátás:

Tisztelettel kérem a szülőket, hogy aki teheti, ne vigye gyermekét az óvodába. Az óvoda működési rendjéről ezen a felületen tájékozódhatnak folyamatosan:

https://hu-hu.facebook.com/cifrakertovi/

Bölcsődei ellátás:

Bölcsődénket sem zárjuk be, viszont a bölcsőde esetében is tisztelettel kérem a szülőket, hogy aki teheti, ne vigye gyermekét a bölcsődébe.

A gyermekek felügyeletének megszervezésekor fontos figyelembe vennünk, hogy lehetőség szerint ne a 60 év feletti nagyszülők, „pótnagyszülők” segítségével oldjuk meg.

Az intézmények vezetői folyamatosan dolgoznak, kérem, információkéréssel ne akadályozzuk őket. Időben tájékoztatni fogják az érintetteket internetes felületeken, az iskolások szüleit a Kréta-rendszeren keresztül is.

A jövő hét elején – azokra is gondolva, akik nem rendelkeznek internet-elérhetőséggel – papíralapon is eljuttatjuk a tájékoztatókat településünk lakóihoz.

Fontos tudni, hogy a fentieket az elkövetkezendő napok felülírhatják, változások lehetnek.

Közös érdekünk, hogy egymást segítve tegyük lehetővé, hogy az élet a lehető leggördülékenyebben menjen tovább, a munkáját minél több ember elvégezhesse.

Vigyázzunk az egyébként is kevés egészségügyi szakdolgozóra, mert ha ők megfertőződnek, vagy karanténba kerülnek, nem lesz, aki meggyógyítson minket! Telefonon vegyük fel velük a kapcsolatot!

Megköszönve együttműködésüket,

tisztelettel:

Szabó Ildikó
polgármester