2021-től a NAV szedi be a gépjárműadót                

 

Az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020.évi CXVIII. törvény 101.§-a alapján 2021.január 1-jétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (továbbiakban: NAV) veszi át a gépjárműadóval kapcsolatos feladatokat az önkormányzati adóhatóságoktól.

Felhívjuk az adózók figyelmét, hogy 2021. évtől gépjárműadóval kapcsolatos ügyekben a NAV jár el, a Polgármesteri Hivatalnál ügyintézés ezzel kapcsolatban nem indítható.

Ennek megfelelően a 2021-től kezdődő időszakra járó adót a NAV számlájára kell megfizetni, a NAV 2021-ben kiadásra kerülő határozata alapján!

A gépjárműadó első részletének befizetésére jövőre március 15. helyett április 15. lesz a fizetési határidő. A második részletet szeptember 15-ig kell befizetni a gépjárműadó – bevételi NAV-számlára.

A mentességet, a szüneteltetést, és az adókedvezményt is az állami adóhatósághoz kell bejelenteni interneten, vagy nyomtatványon.

A fizetendő adóról, az aktuális fizetési határidőkről az új gépjárműadó – bevételi számláról jövőre mindenkit értesítenek, 2022-től viszont csak változás esetén, például akkor, ha módosul a gépjárműadó összege.

 

 

Csatolmányok