2018.05.30.

szabadbattyán nagyközségi Önkormányzat

 

 

Sajtóközlemény

megújult az orvosi rendelő

 

 

Szabadbattyán Nagyközségi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-3.2.1-16 számú Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívása keretében sikeresen pályázott a Csíkvár tér 3. szám alatt működő orvosi rendelő felújítására, melyhez 25,34 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert

 

A projekt keretében Szabadbattyán, Csíkvár tér 3. szám alatt működő orvosi rendelő épületének energetikai szempontból való felújítása valósult meg projektarányos akadálymentesítéssel.

A felújított orvosi rendelő 2018. május 30-án került átadásra.

 

A fejlesztés eredményeként megvalósult épület épülethatároló szerkezeteinek, homlokzatának utólagos szigetelése és nyílászáróinak cseréje, továbbá gépészeti fűtéskorszerűsítése is.

 

A beruházásnak köszönhetően növekszik a lakosság komfortérzete, amelynek következtében csökkenthető a migrációs ráta, fékezhető az elvándorlási ráta.

 

Az energetikai korszerűsítés okán a földgáz felhasználás csökkenésével a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyisége valamint a fűtésre fordított kiadások is csökkennek.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében a TOP-3.2.1-16 számú Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című pályázati felhívás keretében valósul meg 25,34 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

 

Kedvezményezett: Szabadbattyán Nagyközségi Önkormányzat

Projekt címe: Szabadbattyán Nagyközségi Önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése

Projekt száma: TOP-3.2.1-15-FE1-2016-00014

Támogatás összege: 25 337 293 Ft

 

A projektről bővebb információt a https://www.szabadbattyan.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Polyák István Vilmos, Szabadbattyán Nagyközségi Önkormányzat polgármesterétől a +36 22 588 100 telefonszámon

 

Csatolmányok