Tisztelt Szabadbattyániak!

 

Szabadbattyán Nagyközségi Önkormányzat és a Sárrét Kistáj Önkormányzati Társulás nevében köszönetünket fejezem ki ezúton azon önzetlen adományozóknak, akik a Magyarok kenyere program keretén belül átadott búzaadományuk révén hozzájárultak ahhoz, hogy Szabadbattyán, Úrhida, Nádasdladány, Sárkeszi, Kőszárhegy és Tác települések részesei lehessenek ennek a felajánlásnak.

Közhasznú cél megvalósításának elősegítése érdekében térítésmentes adományként 880 kg finomlisztet kaptak a települések.

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása. Az egész éven átívelő programban Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyar lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók a rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezeteknek – határainkon innen és túl. A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program vezetését a Magyarok Kenyere Alapítvány végzi.

A program társadalmi bázisa az elmúlt években tovább erősödött, amit a felajánlók száma mellett egy másik tény is bizonyít: a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, röviden MAGOSZ átvette a Magyarok Kenyere Program lebonyolításának jogait, egyben a Magyarok Kenyere Alapítványt is.

Köszönjük.

Szabó Ildikó polgármester

Sárrét Kistáj Önkormányzati Társulás elnöke

 

Csatolmányok