Lakossági tájékoztató

Sportélet szervezése ügyében

Sajnálattal tapasztaltam, mint az Önkormányzat vezetője, hogy a községben terjedő szóbeszéd szerint a Szabadbattyán Községi Sportegyesület ellehetetlenülés közelében áll.

Mivel sem az Önkormányzat, sem mint Polgármester semmilyen hivatalos információval nem rendelkezünk az ügy kapcsán, így a további problémákat megelőzendő, le kívánjuk szögezni, hogy az Önkormányzat elkötelezett a község lakosságának sportigényeinek kielégítése iránt, illetve az önkormányzati tulajdonú sportlétesítmények további fenntartása és működtetése tekintetében.

 

Hivatalos megkeresés hiányában nincs rálátásunk a Szabadbattyán KSE tényleges helyzetére, gazdálkodására, problémáira.

Az Önkormányzat nem alapítója vagy tulajdonosa a KSE-nek, így eddig is csak az önkormányzati tulajdonú sportingatlanok használatának ingyenes engedélyezése, illetve a civil szervezet részére nyújtott támogatásokból való anyagi támogatás biztosítása történt részünkről.

 

A KSE az Önkormányzat felé nem jelezte azon problémákat, melyek a községben pletykaként terjednek, így a sportéletben tevőlegesen részt vevők, illetve az igénybe vevő szülők felé fordulunk, hogy jelezzék észrevételeiket, problémáikat vagy javaslataikat felém, vagy önkormányzati képviselőjük felé, akár írásban, akár szóban.

 

Az Önkormányzat elkötelezett a közösségi sportélet megfelelő szintű fenntartásában, a jelzések figyelembevételével kívánja kialakítani a sport célú létesítmények további használatának rendjét, illetve a hosszútávú fenntarthatóságának koncepcióját.

Szabadbattyán, 2020. augusztus 24.

Szabadbattyán Nagyközség Polgármestere