Tájékoztató

A koronavírus-járvány miatt az orvosi rendelőben 2020.03.17-től a következő védelmi eljárást alkalmazzuk:

  1. A rendelési idő első másfél órájában fogadjuk azokat a betegeket, akik gyógyszerfelírási, beutaló-kiállítási kérelemmel, illetve egyéb adminisztratív kéréssel fordulnak hozzánk (igazolások, jogosítvány hosszabbítás stb.). Szakorvosi javaslatok a járvány megszűnését követő 90 napig érvényesek maradnak.
  2. Elektronikus recept felírást a rendelés megkezdése előtt fél órával a rendelői telefonon lehet kérni. Másnap a beteg TAJ-számával és saját SZIG (személyi igazolvány) bemutatásával bárki kiválthatja kért gyógyszereket.
  3. A rendelés maradék idejében az akut betegek ellátása folyik. Kizárólag indokolt esetben keressék fel a rendelést! Enyhe tünetekkel, korábbi leletbemutatással ne forduljanak orvoshoz! Kérjük, amennyiben az időjárás engedi, ne zsúfolódjanak be a váróban, a rendelő előtt várakozzanak.
  4. A délelőtti rendelési időket szigorúan betartjuk, mert a két rendelés között biztosítanunk kell a váró takarítását és szellőztetését.

Amennyiben koronavírus-fertőzés gyanúja merül fel, ne jöjjenek a rendelőbe, mert a személyzet nem rendelkezik olyan védőfelszereléssel, aminek a használata kizárja a fertőződés esélyét. Ha a rendelői személyzet megfertőződik, akkor két hétig karanténba küldik a dolgozókat és a helyettesítés nem biztosított.

TELEFONÁLJON ORVOSÁNAK, HA:

Hirtelen magas láz, száraz köhögés, légszomj jelentkezik és az elmúlt két hétben külföldön járt, vagy találkozott koronavírussal fertőzött személlyel.

Együttműködésükre számítva:

dr. Harza Tamás és dr. Várkonyi Mária háziorvosok