DÍJTALAN HASZNÁLT SÜTŐOLAJ – BEGYŰJTÉSI LEHETŐSÉG

Az elmúlt években egyre inkább előtérbe került a környezetvédelem. Környezetünk állapota egyre romlik, s ezt csak közös összefogással és odafigyeléssel, nagy erőfeszítések árán tudjuk megállítani. A szelektív gyűjtés egyre több anyagra terjed ki.

Az új szelektív gyűjtési forma segítségével megelőzhető, hogy a lakosság körében keletkezett használt sütőolaj és sütőzsiradék kezeletlenül a környezetbe jusson. Az anyag nagy része jelenleg még a csatornában végzi: lerakódásokat képezve a csatornahálózat falán, mely dugulást okozhat. Az olaj „végállomása” általában a települési szennyvíztisztító, ahol nagy energiafelhasználással és munkával lehet csak kiszűrni a vízből az olajat. A talajba jutva az olaj súlyosan károsítja az élőflórát.

Egyetlen liter használt sütőolaj 1 000 000 liter ivóvizet tesz fogyaszthatatlanná.

Önkormányzatunk is nagy erőfeszítéseket tesz a helyi környezet védelme érdekében. Településünkön három darab 240L-es gyűjtőedény kerül kihelyezésre a mai napon (2021.03.11.), melybe a lakosok díjtalanul elhelyezhetik a háztartásukban keletkezett használt sütőolajat.

MÓRICZ ZSIGMOND MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR udvarán (Árpád u. 10.)

Széchenyi u. 74. alatt található VEGYESBOLT udvarán

Szabadság tér 1. alatt található VEGYESBOLT udvarán

Kizárólag lezárt PET – palackban vagy zárt befőttesüvegben lehet a gyűjtőbe helyezni az olajat, beleönteni tilos.

Csatolmányok