1. november 2-án, Halottak napján 15 órakor Pákozdon a Mészeg-hegyi Don-kanyar Emlékkápolnánál, Spányi Antal megyés püspök engesztelő szentmisét tart az I. és a II. világháború során elesett hős katonákért és hozzátartozóikért. A Katonai Emlékpark katonai tiszteletadást szervez azokért, akik hazai vagy idegen földön haltak meg, életüket adva a magyar nemzetért. A honvédség és az egyház a közös eseménnyel szeretné kifejezni a katonahősök iránti megbecsülését. Pákozdon 1993-ban emeltek kápolnát és helyezték itt örök nyugalomra a Roszkino falu mellől hazaszállított ismeretlen magyar katona földi maradványait, méltó emléket állítva azoknak, akiket hazájukban nem temethettek el hozzátartozóik.

 

A Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség a Halottak Napi Emlékmisére külön autóbusz járatot indít Székesfehérvár-Pákozd (Mészeg-hegy)-Székesfehérvár útvonalon.

Az autóbusz Székesfehérvár Autóbusz állomásról, a volt Hatpöttyös Étterem elől indul november 2-án, 14.00 órakor. 14.10-kor megáll a Vasútállomás, helyijárati parkolójában, onnan indul tovább Pákozd Mészeg-hegyre a Doni Kápolnához.
Az Emlékmise után ugyanezen az útvonalon visszaszállítja a résztvevőket.
Az autóbusz járatot bárki igénybe veheti.
Az autóbuszon a száj és orr eltakarására alkalmas maszk viselése kötelező!