Kedves Diákok!

Itt a nyár, a táborok ideje…
Az elmúlt években egyesületünk négy alkalommal rendezte meg a Hadtörténeti-Hagyományőrző Táborát a magyar történelem iránt érdeklődő fiatal korosztály részvételével. 2023-ban ötödik alkalommal hirdettük meg táborunkat. Az elmúlt évben első ízben Makettépítő Tábort is szerveztünk. Idén is tervezzük annak folytatását is.
A táborokban a magyar hadtörténelem 1100 éve legfontosabb korszakait dolgoztuk fel egy-egy napban. A korszakoknak megfelelő helyszíneket választva élmény-tanulmányi kirándulásra vittük a résztvevőket. A szemléletesség és az élményszerzés érdekében helyi hagyományőrzőket kértünk fel a korok katonai megjelenítésére. A korokat felvezető előadások keretében képzett történészeink mutatták be.
Mi sem bizonyítja jobban a tábor sikerét, mint az, hogy van, aki eddig minden évben résztvevőnk volt, illetve az elmúlt évben a résztvevők fele visszatérő volt. Az sem titkolt célunk, hogy a táborozó (14-18 év közötti) fiatalokat az egyesület soraiba hívjuk. Ennek is vannak eredményei. Az elmúlt két évben 4 fő kérte az egyesületi tagságot és közülük 2 fő egyenruhás hagyományőrzést választotta.
Az elmúlt évben 150 fő középiskolás részvételével megtartott „Székesfehérvár katonaváros” konferenciára alapozva, ezzel a címmel és tematikával rendeztük meg táborunkat.
Az idei táboraink tematikája illeszkedik az év jeles eseményéhez a Magyar Honvédség 175 éves évfordulójához. Ennek „apropóján” egyesületünk a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetséggel közösen hirdette meg a “175 éves a Magyar Honvédség” kétfordulós pályázatot és vetélkedőt Fejér vármegye középiskoláinak. A hadtörténeti tábor lehetőséget nyújt a vetélkedőre történő felkészülésre is. A megépítendő makettek is a magyar királyi Honvédség II. világháború időszakában alkalmazott harcjárművei lesznek. A tábor végén kiállításon mutatják be a résztvevők munkájuk eredményét a szülőknek és hozzátartozóknak. A legsikeresebb makettépítők díjazásban is részesülnek!
A táborok meghirdetett időpontjai két egymást követő héten:
A Hadtörténeti-Hagyományőrző Tábor 2023. július 17-21.; a Makettépítő Tábor 2023. július 24-28.
Mindkét táborba általános iskola 5. osztályt végzett és középiskolás fiatalokat várunk. A táborok tervezett létszáma 20-20 fő.

Mindkét tábort napi három étkezéssel (tízórai, meleg ebéd, uzsonna) és egész napos élmény-tanulmányi kirándulásokkal (de a kirándulások legyenek meglepetések!), valamint napközbeni érdekes elfoglaltsággal tervezzük 07.30 és 16.00 között.
Részvételi díjként csak étkezési hozzájárulást kérünk!
A Hadtörténeti-Hagyományőrző Tábor részvételi díja 20.000,- Ft.
A Makettépítő Tábor részvételi díja 30.000,- Ft (ez tartalmazza a megépítendő makett és a segédanyagok árát is).
Részvételre jelentkezés a megadott e-mail címen: hoheszfvar@gmail.com
A végleges jelentkezéshez megküldjük a szükséges adatlapokat, amit kitöltve kérünk visszaküldeni június 30-ig.
A táborok tervezett létszáma 20-20 fő. Helyfoglalás a jelentkezés sorrendjében.

VÁRJUK A JELENTKEZÉSEKET!
Székesfehérvár, 2023. június 12.
Tisztelettel és
Bajtársi üdvözlettel:
Lévai Miklós nyá. alezredes
HOHE elnök

Csatolmányok