Tisztelt Szabadbattyániak!

 

Tegnap kihirdetésre került, hogy a kijárási korlátozás – annak visszavonásáig – meghosszabbodik.

Polgármesteri hatáskörben az eddigi korlátozásokon felül települési szinten a polgármesterek további, szigorúbb intézkedések meghozatalára kaptak felhatalmazást a 2020. április 10. 00.00 órától 2020. április 13. 24.00 óráig terjedő időtartamra.

A mai napon tapasztaltak alapján egyelőre nem tartom indokoltnak szigorúbb korlátozások elrendelését annak ellenére sem, hogy településünk jelentős útvonalak mentén terül el. Sem a forgalom, sem a mai napi események nem teszik szükségessé.

 

Köszönöm Önöknek, hogy türelmesen, kulturáltan viselkedve tartják be azon szabályokat, melyek az egészségünket védik. Kérem, a következő időszakban is folytassuk ezt a magatartást!

Kérem, továbbra se használják a játszótereket, ne csoportosuljanak se közterületen, se máshol. A focipályán sajnos már több esetben kellett figyelmeztetni gyerekeket, szülőket egyaránt. Kérem, vegyék komolyan a korlátozásokat! Nem a büntetés a cél, de ha szükséges, alkalmazni kell.  A Rendőrség munkatársai folyamatosan felügyelnek az ünnepek alatt is.

Tisztelettel kérem a Lakosságot, hogy a Polgárőrök munkáját is vegyék komolyan és fogadják kellő tisztelettel, hiszen ők saját szabadidejük feláldozásával, térítés nélkül dolgoznak a településünkön élők biztonságáért és rendkívül sok segítséget nyújtanak. Talán sokan nem tudják, de a helyben levett vért – melynek megvalósítása nagyon nagy segítség az itt lakóknak – rendszeresen ők juttatják el a laboratóriumba. Számos esetben nekik köszönhető, hogy jelentős kár, sérülés nem következett be tűzesetből, egyéb káresetekből.

Az elmúlt napokban megtörtént a buszmegállók és közterületi korlátok fertőtlenítése. Sajnos ennek hatása csak átmeneti, ezért fontos továbbra is ügyelni a higiéniára.

A természet várhatóan csodás, napsütéses idővel próbál kárpótolni minket az ünnepek idejére, mindenki igyekszik a szabadba. Kérem, legyenek tekintettel egymásra, tartózkodjanak a zavaró tevékenységektől, tartsák be az égetési szabályokat:

“Avart és kerti hulladékot a szabadban, nyílt téren nagykorú személy felügyelete mellett csak szeptember 1. és április 30. közötti időszakban, hétfőtől péntekig 900 és 1800 óra között, szombaton 9 órától 11 óráig lehet égetni úgy, hogy az emberi egészséget és a környezetet ne károsítsa, a lakókörnyezetet ne zavarja, és az égetés hősugárzása további kárt ne okozzon. Az égetendő kerti hulladék nem tartalmazhat más kommunális vagy ipari eredetű hulladékot (PVC, gumi, műanyagok, veszélyes hulladékok, stb.), valamint kifejezetten tűz- és robbanásveszélyes anyagot.

Nem megengedett az égetés ünnepnapon, munkaszüneti napon, országos pihenőnapon és tűzgyújtási tilalom elrendelésének ideje alatt.”

A teljes rendelet itt elérhető:

https://www.njt.hu/njtonkorm.php?njtcp=eh1eg8ed7dr4eo3dt6ee7em2cj1bx4bz1ce6by5cf6bw3e

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

2020.04.10.

Tisztelettel:

Szabó Ildikó

polgármester

Csatolmányok